Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς επενδύει στην ανάπτυξη των ακαδημιών Στίβου του, με συνθήκες και παροχές πρωτοποριακές για τους νεαρούς αθλητές, προσδοκώντας μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσει τη χαρά του αθλητισμού στα παιδιά.
Πρωταρχικός στόχος των Ακαδημιών Στίβου του Συλλόγου μας, δεν είναι μόνο η τεχνικά άρτια εκπαίδευση των νεαρών αθλητών, αλλά η εκπαίδευση τους στις αρχές του Αθλητισμού σύμφωνα με τα αθλητικά ιδεώδη, το «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και τις αξίες του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς.
Στις Ακαδημίες μας ο Αθλητισμός αποτελεί μέρος της παιδείας ενός νέου ανθρώπου και η διάκριση του σε αγώνες είναι η επιβράβευση του ήθους, του αγωνιστικού πνεύματος και του χαρακτήρα του και όχι μόνο της τεχνικής του δεξιότητας. Με ζήλο και μεράκι έχει δομηθεί ένα θετικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα συντελέσει στην ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική). Επιθυμία μας είναι να ενταχθούν και να παραμείνουν τα παιδιά μας στον αθλητισμό, να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά ο ελεύθερος τους χρόνος και να μάθουν να συμμετέχουν στα κοινά δρώμενα (κοινωνικά και αθλητικά). Κύριο μέλημά μας είναι μάθουν από πολύ μικρά να χαίρονται τον αγώνα, να παίζουν σωστά και ομαδικά, και με την βοήθεια των ικανών προπονητών τους να διαχειρίζονται την νίκη και την ήττα. Άλλωστε, η ήττα δεν είναι αποτυχία, αλλά αφετηρία για μια νέα προσπάθεια.
Σε αυτή μας την προσπάθεια, καθοριστικό ρόλοστην ψυχολογία των παιδιών διαδραματίζει ο γονέας – κηδεμόνας. Με στήριξη και σωστή καθοδήγηση από τους γονείς, τα παιδιά μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους προπονητές, τους κανόνες και την φιλοσοφία της Ακαδημίας Στίβου. Στόχος μας είναι να αναπτύξουν φιλικούς δεσμούς, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο, να γυμναστούν και να διασκεδάσουν. Χρειάζονται ενθάρρυνση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και τον προπονητή τους, να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά, να μάθουν να συναγωνίζονται και να προοδεύουν.
Στο Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς υπεύθυνοι για την εκπαίδευση και τη καθοδήγηση των παιδιών είναι εξειδικευμένοι προπονητές, πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με πολυετή εμπειρία στην προπονητική, που εφαρμόζουν ειδικά μελετημένα προγράμματα ακολουθώντας ένα μακροχρόνιο προπονητικό πλάνο για την ομαλή ένταξή τους στις αθλητικές δραστηριότητες και την εκμάθηση της τεχνικής και των κανόνων των αγωνισμάτων.
Στις Ακαδημίες μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα διάφορα αγωνίσματα του Στίβου και με τη βοήθεια των προπονητών, επιλέγεται το κατάλληλο αγώνισμα όπου το παιδί θα αξιοποιήσει τα προσόντα του και ταυτόχρονα θα ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του ώστε να νιώθει χαρούμενο. Άλλωστε βασική μας επιδίωξηείναι να χαίρεται το παιδί την ώρα που ασχολείται με μία αθλητική δραστηριότητα.