Skip to main content
Μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν τον αθλητισμό

Ακαδημίες Στίβου

“Citius, Altius, Fortius”

Πιο γρήγορα, πιο μακριά/ψηλά, πιο δυνατά – είναι το σύνθημα που αντιπροσωπεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτίζεται όχι μόνο με τη διοργάνωση, αλλά τον Αθλητισμό γενικότερα και το Στίβο ιδιαίτερα.

Τα αγωνίσματα του στίβου είναι η παλαιότερη μορφή οργανωμένου αθλήματος με ρίζες στην προϊστορική εποχή και οφείλουν την αίγλη και τη δημοφιλία τους στο γεγονός ότι βασίζονται σε απλές φυσικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, οι ρίψεις και τα άλματα. Το πρώτο καταγεγραμμένο παράδειγμα αγώνων στίβου είναι οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες που οργανώθηκαν το 776 π.Χ. στην Αρχαία Ολυμπία προς τιμήν του θεού Δία.

Ο στίβος προάγει όλες τις διαφορετικές ικανότητες που έχει ο άνθρωπος. Γι’ αυτό όλα τα αθλήματα βασίζονται στις αρχές του στίβου και χρησιμοποιείται από όλα τα αθλήματα ως βάση για την προπόνηση και την προετοιμασία. Έτσι είναι η καταλληλότερη δραστηριότητα για τα παιδιά ώστε να αρχίσουν να εξερευνούν τα ταλέντα τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Τα οφέλη του στίβου

Τα οφέλη του στίβου για τα παιδιά είναι αναρίθμητα. Καταρχήν προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον ενισχύει την καρδιαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του. Επίσης βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού λίπους και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων. Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη, καθώς με το στίβο το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης, και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Επιπλέον, η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του μέσα από τον Κλασσικό αθλητισμό οδηγεί το παιδί να αναπτύξει θετική αυτοαντίληψη, να τονώσει το αυτοσυναίσθημά του και να θέσει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση του με οποιοδήποτε σπορ.
Μέσω της προπόνησης τα παιδιά διδάσκονται να έχουν υπομονή και επιμονή ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Εκτιμούν την αξία της προετοιμασίας, μαθαίνοντας τη διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας, καθώς βλέπουν τη βελτίωση στην απόδοσή τους. Δοκιμάζουν τον εαυτό τους, μετρούν τις δυνάμεις τους, εντοπίζουν τις αδυναμίες τους γεγονός που τα βοηθά να έχουν υγιή άποψη για την εικόνα τους και τις ικανότητές τους. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Κοινωνικοποιούνται ομαλότερα, καθώς λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα, και έρχονται σε επαφή με παιδιά διαφορετικής ηλικίας, κουλτούρας, ιδεών και πολλές φορές εθνικοτήτων, μαθαίνοντας έτσι να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς επενδύει στην ανάπτυξη των ακαδημιών Στίβου του, με συνθήκες και παροχές πρωτοποριακές για τους νεαρούς αθλητές, προσδοκώντας μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσει τη χαρά του αθλητισμού στα παιδιά.

Πρωταρχικός στόχος των Ακαδημιών Στίβου του Συλλόγου μας, δεν είναι μόνο η τεχνικά άρτια εκπαίδευση των νεαρών αθλητών, αλλά η εκπαίδευση τους στις αρχές του Αθλητισμού σύμφωνα με τα αθλητικά ιδεώδη, το «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και τις αξίες του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς.

Στις Ακαδημίες μας ο Αθλητισμός αποτελεί μέρος της παιδείας ενός νέου ανθρώπου και η διάκριση του σε αγώνες είναι η επιβράβευση του ήθους, του αγωνιστικού πνεύματος και του χαρακτήρα του και όχι μόνο της τεχνικής του δεξιότητας. Με ζήλο και μεράκι έχει δομηθεί ένα θετικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα συντελέσει στην ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική). Επιθυμία μας είναι να ενταχθούν και να παραμείνουν τα παιδιά μας στον αθλητισμό, να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά ο ελεύθερος τους χρόνος και να μάθουν να συμμετέχουν στα κοινά δρώμενα (κοινωνικά και αθλητικά). Κύριο μέλημά μας είναι μάθουν από πολύ μικρά να χαίρονται τον αγώνα, να παίζουν σωστά και ομαδικά, και με την βοήθεια των ικανών προπονητών τους να διαχειρίζονται την νίκη και την ήττα. Άλλωστε, η ήττα δεν είναι αποτυχία, αλλά αφετηρία για μια νέα προσπάθεια.

Σε αυτή μας την προσπάθεια, καθοριστικό ρόλοστην ψυχολογία των παιδιών διαδραματίζει ο γονέας – κηδεμόνας. Με στήριξη και σωστή καθοδήγηση από τους γονείς, τα παιδιά μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους προπονητές, τους κανόνες και την φιλοσοφία της Ακαδημίας Στίβου. Στόχος μας είναι να αναπτύξουν φιλικούς δεσμούς, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο, να γυμναστούν και να διασκεδάσουν. Χρειάζονται ενθάρρυνση για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και τον προπονητή τους, να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά, να μάθουν να συναγωνίζονται και να προοδεύουν.

Στο Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς υπεύθυνοι για την εκπαίδευση και τη καθοδήγηση των παιδιών είναι εξειδικευμένοι προπονητές, πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με πολυετή εμπειρία στην προπονητική, που εφαρμόζουν ειδικά μελετημένα προγράμματα ακολουθώντας ένα μακροχρόνιο προπονητικό πλάνο για την ομαλή ένταξή τους στις αθλητικές δραστηριότητες και την εκμάθηση της τεχνικής και των κανόνων των αγωνισμάτων.

Στις Ακαδημίες μας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα διάφορα αγωνίσματα του Στίβου και με τη βοήθεια των προπονητών, επιλέγεται το κατάλληλο αγώνισμα όπου το παιδί θα αξιοποιήσει τα προσόντα του και ταυτόχρονα θα ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του ώστε να νιώθει χαρούμενο. Άλλωστε βασική μας επιδίωξηείναι να χαίρεται το παιδί την ώρα που ασχολείται με μία αθλητική δραστηριότητα.

Τα Αγωνίσματα 
του Στίβου

Ο στίβος προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγωνισμάτων τα οποία διακρίνονται σε δρομικά, αλτικά και ρίψεων. Κάθε αγώνισμα έχει τη μαγεία του, το παιδί θέτει όρια στον εαυτό του τα οποία προσπαθεί να τα ξεπεράσει, και η ανταμοιβή του κάθε φορά που το καταφέρνει αυτό, είναι ασύγκριτη!

Αναλυτικά τα αγωνίσματα του στίβου είναι:

 • ΔΡΟΜΟΙ

  • Δρόμοι ταχύτητας (100μ. / 200μ./ 400μ)
  • Δρόμοι με εμπόδια (110μ. / 400μ. ανδρών και 100μ / 400μ γυναικών)
  • Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων (800μ /1500μ)
  • 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια (στιπλ)
  • Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων (5000μ /10000μ /μαραθώνιος)
   Βάδην
  • Σκυταλοδρομίες (4×100μ και 4×400μ)
 • ΑΛΜΑΤΑ

  • Οριζόντια άλματα (άλμα σε μήκος και άλμα τριπλούν)
  • Κάθετα άλματα (άλμα σε ύψος και άλμα επί κοντώ)
 • ΡΙΨΕΙΣ

  • Σφαιροβολία
  • Σφυροβολία
  • Ακοντισμός
  • Δισκοβολία

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, σας προσκαλούμε να εμπιστευθείτε το αθλητικό μέλλον των παιδιών σας στην οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, κάνοντας εγγραφή στις Ακαδημίες του, για τα αγωνίσματα του Στίβου.


Έλα να
γυμναστούμε παρέα

Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς

Δημοτικό Στάδιο Ζηρίνειο
Λεωφόρος Κηφισίας 192,
14574, Κηφισιά

Τηλ. & Φαξ.: +30 210 8018460 

e-mail: info@gskifissias.gr 

Δευτέρα-Παρασκευή:
17:00-20:00,
Σάββατο:
10:00-13:00

Contact Us