Για την νεολαία και τον αθλητισμό
  
Σας ενδιαφέρει

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Ο Σύλλογός μας διαθέτει τμήματα υποδομής Στίβου, Μπάσκετ, Σκοποβολής, Τένις και Κολύμβησης.
Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου στο Ζηρίνειο και στο τηλ. 2108018460

Καθημερινά ώρες 17:00 - 20:00
Σάββατο ώρες 10:00 - 13:00

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
March 2017
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 • Race previews – IAAF World Cross Country Championships Kampala 2017
  With just four days to go before the athletics world's attention focuses fully on the IAAF World Cross Country Championships Kampala 2017, which takes place in the Ugandan capital on Sunday 26 March, our series of race previews begins today with a look at the men's U20, women's U20 and mixed relay competitions.
 • Senior men's preview – IAAF World Cross Country Championships Kampala 2017
  Not since the five-year reign of Kenenisa Bekele from 2002 to 2006 has a senior man managed to win back-to-back world cross-country titles, but Geoffrey Kamworor will be aiming to do exactly that at the IAAF World Cross Country Championships Kampala 2017 on Sunday 26 March.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα Στίβου του συλλόγου μας ιδρύθηκε τον Μάϊο του 1984, με σκοπό να προσφέρει μια νέα αντίληψη στα δρώμενα του κλασικού αθλητισμού στην πόλη μας.

Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα του τμήματος, θα μπορούσαμε να πούμε  ότι διακρίνεται σε δύο διαφορετικές φάσεις.

Η πρώτη περίοδος καλύπτει το χρονικό διάστημα από την ίδρυσή του τμήματος το 1984  μέχρι το 1992.

Στο διάστημα αυτό οι προσπάθειες του Συλλόγου κατέτειναν στο να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και να θέσουν τις βάσεις για ένα στέρεο και βιώσιμο αθλητικό οικοδόμημα, με ελπίδες και προοπτικές.

Πράγματι οι στόχοι επετεύχθησαν. Το Τμήμα αποκτά αγωνιστική οντότητα και προοπτική και έχει πλέον συστηματική παρουσία στους Διασυλλογικούς Αγώνες αρχικά και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στη συνέχεια και  έρχονται  και  οι  πρώτες  επιτυχίες.

Η δεύτερη περίοδος καλύπτει το χρονικό διάστημα από το 1992 μέχρι σήμερα.

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την αγωνιστική άνοδο των αθλητών μας, τη σταθεροποίηση του Τμήματος και την οριοθέτηση πλέον υψηλότερων στόχων, ενώ παράλληλα το τμήμα οργανώνεται προπονητικά με βάση τις  ειδικότητες, ώστε να παρέχονται εξειδικευμένες γνώσεις υψηλού επιπέδου, σε όλα τα αγωνίσματα.

Στην δεύτερη αυτή περίοδο δράσης του Τμήματος και μέχρι σήμερα, οι αθλητές μας σημείωσαν μεγάλη πρόοδο, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στελεχώνουν συνεχώς τις Εθνικές Ομάδες σε διεθνείς συναντήσεις, απ’ όπου δεν λείπουν και οι διακρίσεις.

Χάρις στις επιτυχίες των αθλητών μας και με την ανεκτίμητη συμβολή  των προπονητών που εργάζονται ή εργάστηκαν στο Σύλλογο, ο Στίβος μας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των σωματείων της Ανατολικής Αττικής, ενώ έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Αποκορύφωμα της αγωνιστικής επιτυχίας του Στίβου αποτελεί η κατάληψη της ΤΡΙΤΗΣ θέσης στην Πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ το 2012 και 2013 και της ΔΕΥΤΕΡΗΣ θέσης το 2014.

Όμως, οι αγωνιστικές επιτυχίες  δεν μείωσαν ούτε κατ’ ελάχιστον τη φροντίδα μας για τα παιδιά της υποδομής, όχι μόνον γιατί αυτά αποτελούν το φυτώριο και εγγυώνται το μέλλον του Συλλόγου, αλλά κυρίως διότι πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν τον αθλητισμό και η εφηβεία να τους βρίσκει στους αθλητικούς χώρους, οι οποίοι προσφέρουν ασφάλεια, διέξοδο και στόχους.

Σκιαγραφώντας, εν κατακλείδι, τη σημερινή κατάσταση του Τμήματος Στίβου, μπορούμε αβίαστα να πούμε, ότι το Τμήμα είναι άρτια οργανωμένο, διαθέτει άριστο επιτελείο προπονητών και αθλητές ήθους και υψηλού αθλητικού επιπέδου, που τιμούν και προβάλλουν το Σύλλογο και την πόλη της Κηφισιάς, ενώ ο άμεσος στόχος είναι η Πρώτη θέση, η οποία είναι πολύ κοντά πλέον.

Πρέπει να τονιστεί, εξ’άλλου, ότι το τμήμα στηρίζεται διοικητικά από εφόρους που έχουν γνώσεις και μεγάλη εμπειρία, κυρίως όμως αγάπη και αστείρευτη θέληση για προσφορά στον κλασικό αθλητισμό.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

Leave a Reply

Τα νεα σε κατηγορίες
 • Το Run Greece...στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
  Το 2013 το Run Greece ξεκίνησε ως νέος θεσμός αγώνων με πρόθεση και στόχο να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους όλων των ηλικιών.
 • Καλό ταξίδι Φανή Αργυρίου
    Φωτογραφία panionianea.gr   Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του γυναικείου στίβου που μεσουράνησε στη μεταπολεμική Ελλάδα, η Φανή Αργυρίου, έφυγε σε ηλικία 87 ετών από κοντά μας για το ταξίδι στην αιωνιότητα.
 • Καλό ταξίδι Φανή Αργυρίου
  Από τις μεγαλύτερες μορφές του γυναικείου στίβου που μεσουράνησε στη μεταπολεμική Ελλάδα, η Φανή Αργυρίου, έφυγε σε ηλικία 87 ετών από κοντά μας για το ταξίδι στην αιωνιότητα.