Για την νεολαία και τον αθλητισμό
  
Σας ενδιαφέρει

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Ο Σύλλογός μας διαθέτει τμήματα υποδομής Στίβου, Μπάσκετ, Σκοποβολής, Τένις και Κολύμβησης.
Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου στο Ζηρίνειο και στο τηλ. 2108018460

Καθημερινά ώρες 17:00 - 20:00
Σάββατο ώρες 10:00 - 13:00

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το 1984 ο Γ.Σ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ καταθέτει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αίτηση για ίδρυση τμήματος ανδρικού μπάσκετ.

Αθλητές της ανδρικής αυτής ομάδας, που θα αγωνιζόταν στην Δ’ κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α. ( Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής), ήταν φοιτητές, που περνούσαν την ώρα τους παίζοντας μπάσκετ  στο μικρό κλειστό του Ζηρινείου, έφορος δε ο εμπνευστής της ίδρυσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πάκης (Προκόπης) Σωτηριάδης. Πρώτος προπονητής ανέλαβε προσωρινά ο αθλητής της ομάδας Λεωνίδας Σωτηριάδης.

Στην συνέχεια για την αγωνιστική περίοδο 1985-86 προσελήφθη ως προπονητής της ομάδας ο Γιώργος Αμερικάνος, ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδος. Το όνομά του λειτούργησε ελκυστικά για τα μικρά παιδιά, τα οποία άρχισαν να έρχονται στα γήπεδα του μπάσκετ του Ζηρινείου και έτσι το τμήμα άρχισε να μεγαλώνει. Δημιουργήθηκαν τα τμήματα υποδομής, όπως επίσης και τα τμήματα Παίδων και Εφήβων.

Το 1986 την Ανδρική Ομάδα ανέλαβε ο Νίκος Πανταζής, ενώ τις Ακαδημίες και τις ομάδες Παίδων και Εφήβων ο Βασίλης Αντωνάκης.

Οι μεγαλύτερες απαιτήσεις και η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης έφεραν στο τμήμα αρκετούς ανθρώπους, διοικητικούς και μη, που ανέλαβαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του. Παράλληλα αξιόλογοι προπονητές ανέλαβαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα τμήματα Ανδρών, Εφήβων και Παίδων, όπως και στα τμήματα υποδομής (Ακαδημίες). Μεταξύ αυτών είναι οι Νίκος Κωστόπουλος, Βασίλης Γκούμας, Νίκος Μαραγκός, Κώστας Μυλωνάς, Νίκος Μπιλάλης, Δημήτρης Αποσκίτης, Γιάννης Καμπιώτης, Γιώργος Μπαρτζώκας, Τάσος Νικητόπουλος, Γιώργος Μπιτζάνης, Χρήστος Σγουρίτσας, Μιχάλης Καλαβρός , Γιάννης Στρατάκος, Τάσος Λαμπαούνας , Βαγγέλης Τσεπέλης, Εκτορας Οικονομόπουλος, Νίκος Δρούμπαλης, Γιώργος Γιαννακάκης και Γιάννης Ψυχογιόπουλος.

Η συστηματική δουλειά που γίνεται έχει σαν αποτέλεσμα ο αριθμός των παιδιών να αυξάνει συνεχώς και αγωνιστικά α) το 2007 η ομάδα Παίδων να φθάσει στις 6 καλύτερες της Β’ κατηγορίας, β) το 2008, οι Παίδες πάλι, στις 8 καλύτερες της ΕΣΚΑ και γ) οι Εφηβοι το 2013 να ανέλθουν στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ. Εν γένει, οι ομάδες Παίδων και Εφήβων την τελευταία 7ετία τερμάτιζαν κάθε σεζόν στην 1η τριάδα του Ομίλου τους. Η ομάδα Ανδρών από 2002 έως το 2006 και την περίοδο 2012-2013 αγωνίστηκε στην Α’ ΕΣΚΑ, ενώ από το 2013 έως τώρα είναι στην Β’ κατηγορία.  (Αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν στην συνέχεια)

Σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του τμήματος είχαν βεβαίως οι διοικητικοί παράγοντες που εξ αρχής το πλαισίωσαν. Ο Προκόπης Σωτηριάδης υπήρξε ο Γενικός αρχηγός του Μπάσκετ την πρώτη δεκαετία, ενώ ο Βασίλης Ευσταθίου  τον διαδέχθηκε στην συνέχεια. Από το 1996 και μετά έχει αναλάβει ο Παύλος Κουλούρης. Παράλληλα, οι έφοροι που κατά καιρούς προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια είναι οι κ.κ. Βασίλειος Μπάστας, Γεώργιος Μπάρλας, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Στυλιανού, Γιάννης Μπελιάς, Δημήτρης Καρανάσος, Θανάσης Τσουτσάνης, Κώστας Χριστόπουλος, Θανάσης Τσιότρας, Δημήτριος Ηλιόπουλος, Γιάννης Οικονομόπουλος, Μάκης Κωσταντέλος, Σκιαδάς Περικλής, Νίκος Γαλάτης, Γιάννης Φραντζέσκος , Χρήστος Κόντος , Ευσέβιος Χατζηπουλίδης, Γιώργος Κάζης, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Φωτόπουλος, Θάνος Βλαχόπουλος και Κώστας Ξανθόπουλος.

 

Στα επόμενα links παρατίθενται αναλυτικά ιστορικά για τις ομάδες    Ανδρών, Εφήβων και Παίδων.

Andres                 Efiboi              Paides

 

 

 

 

Τα νεα σε κατηγορίες