Skip to main content

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ Γ.Σ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα φίλων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και μια νέα αντίληψη στις σχέσεις μεταξύ σωματείου και παιδιού – οικογένειας.

Επικεφαλής της ιδρυτικής ομάδας ήταν ο Μάκης Χατζόπουλος, άνθρωπος με έντονη παρουσία στον αθλητικό χώρο και στα δημοτικά δρώμενα της Κηφισιάς.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς στηρίζεται στον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του, που στην πλειοψηφία τους είναι γονείς αθλητών και αθλητριών, παλιοί αθλητές και άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας.

Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς επιδιώκει, μέσα από την προσφορά υψηλής αθλητικής εκπαίδευσης στον μαζικό και στον αγωνιστικό αθλητισμό να προάγει τη σωματική και τη ψυχική υγεία των νέων, να ενθαρρύνει την υιοθέτηση της δια βίου άσκησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε αξίες όπως είναι η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη, να δημιουργήσει πρωταθλητές που κάνουν υπερήφανους τους ίδιους, τον σύλλογο και τους οικείους τους.

Σήμερα ο σύλλογος διατηρεί τα ακόλουθα αθλητικά τμήματα:

  • Στίβος
  • Μπάσκετ
  • Κολύμβηση
  • Σκοποβολή
  • Τένις

Στις τάξεις του συμπεριλαμβάνονται περίπου 600 αθλητές.

Το Τμήμα Στίβου αποτελεί το καμάρι του Συλλόγου. 

Έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος για τα έτη 2016 και 2019.

Πολλοί αθλητές του Τμήματος συμμετείχαν στις Εθνικές ομάδες σε Βαλκανικούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία χρόνια, μέγιστη δε διάκριση αποτελεί η κατάκτηση από τον αθλητή μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ του  Χρυσού μεταλλίου στο μήκος, τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023.


Έλα να
γυμναστούμε παρέα

Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς

Δημοτικό Στάδιο Ζηρίνειο
Λεωφόρος Κηφισίας 192,
14574, Κηφισιά

Τηλ. & Φαξ.: +30 210 8018460 

e-mail: info@gskifissias.gr 

Δευτέρα-Παρασκευή:
17:00-20:00,
Σάββατο:
10:00-13:00

Contact Us